Flot medlemsfremgang for fynske håndboldklubber

(Fotograf: Casper Horsnæs Larsen)
Profilbillede
dato

Antallet af håndboldspillere på Fyn er vokset med næsten 500 i 2022 sammenlignet med året før. 

Det er ikke kun de danske landshold, der kan juble over succes for tiden. Også rundt om i klubberne er der grund til at trække bredt på smilebåndet, for Dansk Håndbold Forbund oplevede sidste år en flot medlemsfremgang svarende til 5.311 flere medlemmer.

Dermed er antallet af håndboldspillere efter et par år præget af corona igen sekscifret med i alt 103.528 medlemmer. Det viser opgørelsen, der kommer samme dag, som Danmarks Idrætsforbund offentliggør deres medlemstal for foreningsidrætten i hele landet.

Håndboldeuforien slår også igennem på Fyn. Her har klubberne under Fyns Håndbold Forbund noteret en samlet medlemsfremgang på hele 486 flere spillere i 2022 sammenlignet med året før. En vækst på nøjagtig fem procent.

En af de mange klubber, der er vokset i området, er Tved Gymnastik- og Idrætsforening, der har opnået en imponerende vækst på 32,3 procent, så klubben nu tæller 287 medlemmer. Her forklarer klubbens formand, Joachim Dørr, at et tæt samarbejde med lokale skoler og uddannelser, er en del af succesen.

- Vi samarbejder med forskellige skoler, hvor vi kommer ud og viser noget håndboldspil. Mange er vant til at spille stikbold, og så skal de selvfølgelig også prøve kræfter med håndbold. Det lokker mange til træning. Senest i går var der to nye spillere med, siger han.

Manglen på frivillige har været en udfordring i mange idrætsforeninger efter coronanedlukningen. Men ikke i Tved, fortæller Joachim Dørr.

- Vi er faktisk rimelig gode til at finde nye trænere i Tved. Det er en klub, hvor alle hjælper til. Er der en udfordring, siger man det, og så skal der nok være en, der hjælper til med en dommerbordsvagt, eller hvad der ellers er behov for.

- Jeg tror, det er afgørende, at vi sørger for at sige tak for hjælpen til de frivillige og ikke tager deres hjælp for givet. At vi anerkender indsatsen, er rigtig vigtigt, siger formanden.

Håndboldens flotte medlemsfremgang gør sig gældende på tværs af alle aldersgrupper, og det faktum vækker ekstra glæde hos Lene Karsbæk, chef for udviklingsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er både enormt positivt, at vi oplever voksende interesse fra de yngste, der kan få glæde af håndboldens fællesskab i mange år frem. Men jeg er samtidig rigtig stolt over, at vi, sammen med en engageret indsats fra klubberne, er lykkedes med at få flere voksne til igen at spille håndbold på både motions- og turneringsplan, siger hun.

Hvis man selv vil prøve at kræfter med håndbold, kan den nærmeste klub findes her: https://www.dhf.dk/soeg-haandboldinfo/

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.