Cykel træf i Nyborg sætter fokus på cykling for ældre og frivilligt engagement

Foto: Nyborg Kommune.
dato

Cykel Træf på Vestervold bringer fokus på ældres mobilitet og samfundsengagement i Nyborg Kommune

Onsdag d. 20 marts vil Vestervold i Nyborg være vært for et særligt Cykel Træf, hvor cykelentusiaster, plejehjemspersonale, interesserede frivillige, aktive pensionister, foreningsrepræsentanter samt områdeleder for ældre, Svend Davidsen, vil samles. Formålet med træffet er at debattere og udforske cyklingens positive indvirkning på de ældre borgere i Nyborg Kommune og diskutere potentialet for rickshawture på kommunens plejehjem.

’Cykling uden alder’ initiativet, som arbejder i mere end 50 lande og i halvdelen af Danmarks kommuner, understøtter dette formål med over 500 rickshaws fordelt på plejehjem landet over. Dette projekt har til formål at forbinde ældre med frivillige cykelpiloter for at tilbyde dem oplevelser, relationer, venskaber og et nødvendigt afbræk fra den daglige rutine.

I Nyborg kommunes bestræbelser på at støtte denne bevægelse, er det annonceret at der vil blive afholdt informations- og rekrutteringsarrangementer for potentielle cykelpiloter. Disse arrangementer vil finde sted over flere dage i april, herunder den 16. april på Egevang, Ullerslev, 17. april på Rosengården, Ørbæk, og videre i Nyborg på Jernbanebo den 23. april, på Svanedammen den 24. april, og afslutningsvis den 25. april på Vindinge Landsbycenter. Svend Davidsen har fremsat en opfordring til Nyborgs borgere om at melde sig som frivillige cykelpiloter for at styrke de ældre borgers sociale engagement og kropsbevægelse gennem cykeloplevelser.

Dette initiativ og de kommende træf og informationsarrangementer reflekterer Nyborg Kommunes voksende engagement i at forbedre livskvaliteten for dens ældre borgere, ved at fremme fysisk aktivitet og sociale forbindelser gennem cykling.

https://www.nyborg.dk/da/nyheder/cykling-har-ingen-alder-cykling-med-aeldre-i-nyborg-kommune/

Kilde: Nyborg Kommune